Fotoshoot voor Palfinger

06/01/2020
06/01/2020 admin

Reddingsboten

Vandaag een shoot gedaan voor het bedrijf Palfinger. Gevestigd in 34 landen, bouwt Palfinger allerlei toepassingen die wereldwijd worden gebruikt. In hun Nederlandse vestiging in Harderwijk bouwen ze reddingboten, maar in andere landen bouwen ze nog veel meer toepassingen. Deze kan je kennen uit bijvoorbeeld de  scheepvaart en het wegvervoer. Je maakt de meeste kans de naam Palfinger te kennen van mobiele kranen die je wel eens op vrachtwagens ziet.  

Topsnelheid 35 knopen (70 km/u) 

Een reddingsboot moet natuurlijk snel op de plek des onheils kunnen zijn. Deze boten worden daarom aangedreven door een straalmotor. Het resultaat daarvan is dat je in enkele seconden een topsnelheid van 70 km/u bereikt.  Deze straalmotor maakt de boot ook nog eens zeer wendbaar. De straal van de motor kan namelijk snel van richting veranderen. Daardoor verandert de boot onmiddellijk van koers. Een ander resultaat daarvan is, is dat je precies om die reden spectaculaire foto’s kunt maken! En dat is voor mij als fotograaf natuurlijk belangrijk. 

Dit nieuwe model blusboot moest in actie worden gefotografeerd op het Veluwemeer. Hierbij was het belangrijk dat de achtergrond schoon bleef. Rondom het Veluwe meer staan namelijk veel vakantiehuisjes. En die wil je niet in beeld. Want dan blijft de achtergrond anoniem en inwisselbaar, waardoor de foto’s wereldwijd gebruikt kunnen worden. De dreigende luchten op de achtergrond en het tegenlicht dragen goed bij aan de sfeer. Het opspattende water zorgt voor een gevoel van snelheid. Om divers beeld te maken heb ik ook enkele foto’s met een meegetrokken camera gemaakt. Daarbij blijft de boot scherp en wordt de achtergrond onscherp, wat ook bijdraagt aan een gevoel van snelheid. 

Voor deze klus trok ik samen op met cameraman Jonathan van de Kraats. Hij maakte tegelijkertijd een productvideo. Het beeldmateriaal wordt gebruikt in een productfilmpje, website, brochures etc.  Een uniek bedrijf met interessante producten!

www.palfingermarine.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Kom in contact.

Neem gerust contact op. We denken graag met je mee.

06-25170272

kloosterstraat 1a 6824RA Arnhem

adres:

kvk 09120736
btw NL001868829B24

Kom langs en vertel over je project.

Brainstorm op onze inspirerende locatie.

Even sparren over jouw idee?

Maak gebruik van onze ervaring en ons enthousiasme.

We zijn benieuwd naar jou.

We komen graag bij je langs.

Contact